Toegang tot ondernemerschap

starters steunen

De programma’s van onze partners bieden de nodige en uitgebreide steun aan elk startend ondernemer: voorbeelden van succes, delen van ervaring, bruggen bouwen om een eigen netwerk te starten, aanmoedigende begeleiding… Deze programma’s bieden zo echte oplossingen en concrete handvaten aan zij die durven, en dragen actief bij tot de welvaart van ons land.

Gesteunde projecten

LJE

SO Kwadraat

SO Kwadraat creëert maatschappelijke waarde in België door academische innovatie te vertalen naar technologische startups die worden geleid door bekwame PhD afgestudeerden, met ondersteuning van een op maat gemaakt coachingprogramma door ervaren high-tech ondernemers. De ondersteuning van Pulse zal hen helpen om hun diensten uit te breiden en de reikwijdte van hun missie te verbreden.

MYMachine

Be Impact

Be Impact is het nieuwe nationale platform voor impactinitiatieven in België, dat middelen aanbiedt om missie-gedreven bedrijven te versterken en hun zichtbaarheid te vergroten, met de nadruk op toegang tot financiering en expertise. Be Impact heeft ook tot doel om als observatorium binnen deze sector te fungeren. Pulse ondersteunt hun vroege-fase project door te helpen bij de ontwikkeling van het platform en het delen van middelen.

MYMachine

#SheDIDIT

#SheDIDIT stimuleert vrouwelijke ondernemers uit diverse achtergronden in België door op maat gemaakte individuele coaching (#Shemeansbusiness), een gedeelde conceptwinkel (#SheHub) en een specifiek programma voor jonge vrouwelijke ondernemers aan te bieden. De stichting draagt bij aan het ontwikkelen van hun coachingaanbod, het stimuleren van de activiteiten van de conceptwinkel en het uitbreiden van hun nationale activiteiten.

VentureLab and StartLab

Impact Shakers

Impact Shakers stimuleert inclusief ondernemerschap om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, waarbij impact en winst worden verbonden en initiatieven in deze sector worden versterkt. De stichting ondersteunt specifiek Raise, een programma van 10 weken dat de vaardigheden van oprichters uit minderheidsgroepen verbetert om hen beter voor te bereiden op alles wat met investeringsgereedheid te maken heeft, met aanbod van kennis, netwerkmogelijkheden en toegang tot kapitaal.